Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Retro repülő - kisfiúk álma egy letűnt korszakból

2009.02.12

Retro repülő? Tegyük fel!


Az Internet korában senki nem csodálkozik, ha a szülők a gyereknek játékot a neten vesznek. Szüleinknek ez nem adatott még meg, de retro helikoptert sem minden nap talál az ember, még a neten sem…
Tulajdonosa szívesen megválna tőle, a szocreál játékok igazi kuriózumától, melyet a Csehszlovák Kultúra boltjában szerezhettek be az élelmesek.
A boltot úgy gondolom, ma már hiába is keresnénk, ahogyan a szőrén-szálán eltűnt ragasztót is felesleges, de minek is, amikor a szupermarket gondoláin ma már 40 Ft-ért lehet pillanatragasztót kapni.
Az én emlékeimben még erősen él a fejfájdítós Technocol Rapid, melyet kétszer ajánlottak felkenni, hogy egyszer megfogja. Igen ritkán fogadtam meg a tanácsot, jóféle anyag volt, ma is használom, szigorúan a szabadban.
Azt ugyan nem tudom, hogy a két ragasztó közül melyik alkalmasabb a repülő összeszereléséhez, abban viszont biztos vagyok, hogy hamar gazdára lel.
Új tulajdonosa talán egy felnőtt lélek mélyén lakozó kisgyermek lesz, aki mindig vágyott egy ilyen masinára, de sosem kapta meg…
Az internet csodája – az álmok ma már könnyebben valóra válnak.

http://www.tegyukfel.hu/item2276_egy_igazi_retro_modell_majdnem_annyi_idos_mint.html

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.